Föredrag inne på naturum


Föredrag på naturumVi erbjuder föredrag i naturums hörsal; ett fördjupande om Vattenrikets natur och om arbetet för natur och människa som sker i biosfärområdet och ett om hur vi människor kan använda naturen för att få kraft, lugn och återhämtning. Pris inklusive moms: dagtid 750 kronor, kvällar och helger: 1500 kronor. Du bokar genom att skriva till naturum@kristianstad.se


Lär känna ditt Vattenrike – föredrag med eller utan filmen ”Biosfär”

Vyer från olika delar av Vattenriket.
Vyer från olika delar av Vattenriket.

Tidsåtgång: 30 min, 45 min eller 60 min.
Maxantal: 60 personer
Pris inkl. moms: dag 750 kr, kväll/helg 1500 kr.
Bokas via mail till: naturum@kristianstad.se 

I föredraget ”Lär känna ditt Vattenrike” berättar vår naturvägledare till bilder om hur vi arbetar med att bevara och utveckla naturvärdena i biosfärområde Kristianstads Vattenrike. Ni får höra om vad som händer i Vattenrikets härliga natur under året och får tips på olika platser att upptäcka och uppleva. I filmen "Biosfär" besöker ni några av Vattenrikets besöksplatser och får veta mer om hur biosfärarbetet har gjort att tranorna trivs vid Pulken, om de sällsynta växterna på Sånnarna och om strandängsböndernas insats för natur och människor i Vattenriket. Filmen är 16 minuter lång. Uppge vid bokning om ni vill se filmen under föredraget eller inte.

Lugn av naturen

Barn vilar i grönska. Foto: Karin Magntorn.
När vilade du i grönskan senast? Foto: Karin Magntorn.

Tidsåtgång: 60 minuter
Maxantal: 60 personer
Pris inkl. moms: dag 750 kr, kväll/helg 1500 kr.
Bokas via mail till: naturum@kristianstad.se

 

 

 I naturums hörsal berättar naturvägledaren om varför vi människor mår bra i både kropp och knopp av att vara ute i naturen. Vi tar en titt på vad senaste forskningen säger, tipsar om avkopplande övningar att göra i naturen och varvar prat med bilder och fågelsång från Vattenrikets härliga natur. (Vill ni prova övningar och få samma information utomhus? Se då även "Lugn av naturen i naturums närområde".)

 

 

Tillbaka till Upptäck Vattenriket med en naturvägledare