Upplev naturums närområde


Upplev naturums närområdeFölj med någon av våra naturvägledare och lär mer om naturen i naturums närområde. Tillsammans med naturvägledaren utgår ni från naturum. Här nedan kan du läsa om innehåll, pris och om hur du bokar.


Lugn av naturen

Vandrare i grönska. Foto: Andreas Petersson
Upptäck naturens lugnande verkan. Foto: Andreas Petersson.

 

Vandring vid naturum: ca 300 meter.
Tidsåtgång: anpassas efter önskemål.
Maxantal: 20 personer
Pris inkl. moms: se rubriker nedan.
Bokas via mail till: naturum@kristianstad.se

 

 

 

 

Lugn av naturen: 1250 kr första timmen, 750 kr påföljande timme (inkl. moms)
Vi träffas utanför naturum och varvar avkopplande och fokuserande sinnesroövningar i naturums närmiljö med att naturvägledaren berättar om varför vi människor mår bra i både kropp och knopp av att vara ute i naturen. Kan innehålla 6-18 rörelser av av Thai Chi Qigong Shibashi om ni vill. Längden på den guidade turen anpassas efter önskemål. (Denna tur erbjuds även på utvalda besöksplatser, kontakta naturum@kristianstad.se för mer info.)


Linnérundan

Betande kor utmed Helgeån. Foto: Sven-Erik Magnusson.
Betande kor håller ängarna öppna utmed Helgeån. Foto: Sven-Erik Magnusson.

 

Vandring: 6 kilometer
Tidsåtgång: 180 minuter
Maxantal: 25 personer
Pris inkl. moms: 2750 kr
Bokas via mail till: naturum@kristianstad.se

 

 

 

Vår naturvägledare tar er med på en vandring på träspång genom sumpskog, ut över öppna strandängar och till Lillö borgruin som har en spännande historia. Berättelser om hur arbetet med att skydda, bevara och utveckla den unika naturen i Vattenriket en gång började varvas med härliga naturupplevelser. Beroende på årstid hoppas vi få höra tofsvipans och storspovens speciella läten, se den majestätiska havsörnen eller den bruna kärrhöken svepa över ängarna eller översköljas av näktergalens sång i buskarna. Ta på bra skor, kläder efter väder och häng kikaren runt halsen om du har en. Ta också med något gott att äta och dricka om ni vill fika en kvart under turen. Vi startar och avslutar vid naturum. Läs gärna mer om Linnérundan.

 

 

Tillbaka till Upptäck Vattenriket med en naturvägledare