Upplev naturums närområde


Upplev naturums närområdeFölj med någon av våra naturvägledare och lär mer om naturen i naturums närområde. Tillsammans med naturvägledaren utgår ni från naturum. Här nedan kan du läsa om innehåll, pris och om hur du bokar.


Lugn av naturen

Vandrare i grönska. Foto: Andreas Petersson
Upptäck naturens lugnande verkan. Foto: Andreas Petersson.

 

Vandring: se respektive text nedan.
Tidsåtgång: se respektive rubrik nedan.
Maxantal: 15 personer
Pris inkl. moms: se rubriker nedan.
Bokas via mail till: naturum@kristianstad.se

 

 

 

 

Välj mellan två varianter:

Lugn av naturen ute: 30 - 60 minuter -1250 kr (inkl. moms)
Vi träffas utanför naturum och varvar avkopplande och fokuserande sinnesövningar i naturums närmiljö med att naturvägledaren berättar om varför vi människor mår bra i både kropp och knopp av att vara ute i naturen. Turen tar minst 30 och max 60 minuter (anpassas efter ert önskemål). Vandring cirka 300 meter. Avslutas vid naturum.

Lugn av naturen längs Linnérundan– 180 minuter – 2750 kr (inkl. moms)
Vi träffas utanför naturum och vandrar tillsammans den sex kilometer långa Linnérundan. Vi varvar avkopplande och fokuserande sinnesövningar, rofylld vandring och förundran över stort och smått längs vägen med att naturvägledaren berättar om varför vi människor mår bra i både kropp och knopp av att vara ute i naturen. Vandringen avslutas vid naturum. Om ni vill kan guidningen även innefatta kort information om biosfärområde Vattenriket (uppge vid bokning).


Tivolirundan

Glada människor på naturumbron. Foto: Precious people
Naturum ligger mitt i staden och mitt i naturen. Foto: Precious people.

 

Vandring: 1,8 kilometer
Tidsåtgång: 60 minuter
Maxantal: 25 personer
Pris inkl. moms: 1250 kr
Bokas via mail till: naturum@kristianstad.se

 

 

 

Vår naturvägledare leder er genom delar av det stadsnära naturreservatet Årummet där stadens soptipp tidigare låg, förbi Tivoliparken med Hälsoträdgård och intressant historia och utmed Skånes största vattendrag Helgeån där mal och utter trivs. Ni får höra om stans gamla bryggeri, kallbadhusen och fiskehamnen som idag alla är ett minne blott. Sträckan är lätt att ta sig fram med rullstol och barnvagn. Vi börjar och avslutar vid naturum. Läs gärna mer om Tivolirundan.


Linnérundan

Betande kor utmed Helgeån. Foto: Sven-Erik Magnusson.
Betande kor håller ängarna öppna utmed Helgeån. Foto: Sven-Erik Magnusson.

 

Vandring: 6 kilometer
Tidsåtgång: 180 minuter
Maxantal: 25 personer
Pris inkl. moms: 2750 kr
Bokas via mail till: naturum@kristianstad.se

 

 

 

Vår naturvägledare tar er med på en vandring på träspång genom sumpskog, ut över öppna strandängar och till Lillö borgruin som har en spännande historia. Berättelser om hur arbetet med att skydda, bevara och utveckla den unika naturen i Vattenriket en gång började varvas med härliga naturupplevelser. Beroende på årstid hoppas vi få höra tofsvipans och storspovens speciella läten, se den majestätiska havsörnen eller den bruna kärrhöken svepa över ängarna eller översköljas av näktergalens sång i buskarna. Ta på bra skor, kläder efter väder och häng kikaren runt halsen om du har en. Ta också med något gott att äta och dricka om ni vill fika en kvart under turen. Vi startar och avslutar vid naturum. Läs gärna mer om Linnérundan.

 

 

Tillbaka till Upptäck Vattenriket med en naturvägledare