Besök Vattenriket


Välkommen ut i Kristianstads Vattenrike! Här väntar många upplevelser året runt. En bra start är att besöka biosfärområdets besökscenter naturum Vattenriket. Där du får veta mer om allt som finns att upptäcka. Runt om i landskapet finns 21 besöksplatser med fågeltorn, spångade leder, informationsskyltar och utemuseer. Flera platser är tillgängliga med rullstol. Åk ut på egen hand eller ta hjälp av någon turistentreprenör i området. Du kan också boka en guide på naturum.


naturum naturum Vattenriket Utställning, aktiviteter, restaurang m.m. Mitt i Kristianstad, mitt bland våtmarkerna på samma gång.

segelskärmar Besöksplatser Karta, foton och beskrivningar till besöksplatser i Biosfärområdet

Vandra i Vattenriket Vandra i Vattenriket De flesta av besöksplatser i Vattenriket bjuder på trevliga promenader. Här beskrivers särskilt Linnérundan, Näsby fält och Sånnastigen.

Cykla i Vattenriket Upptäck Kristianstadsbygden på cykel. Förslag varierade rundor och karta för nedladdning.

Paddla i Vattenriket Paddla i Vattenriket Några trevliga turer, tips och råd.

höst i forsakar Året runt i Vattenriket Varje årstid har sin specialitet och sina upplevelser. På följande sidor beskrivs årstidsväxlingarna och vilka platser som är bäst att besöka.

fiskelycka Fiska i Vattenriket I Vattenriket finns två fiskevårdsområden, Nedre Helgeåns fvo samt ett fvo i Vramsån vid Köpinge.

fika på ekenabben Föreningar Länkar till lokala föreningar med exkursioner i området.

karta Att komma till Kristianstad Resa, äta, sova, bo och göra.

folder Foldrar Förbered besöket genom att beställa eller hämta hem foldrar om Vattenriket.

 

Tillbaka